Koorddansen

 

Joren neemt een baantje aan als tuinman bij de Woestenborgs, een wat vreemde familie met een
strenge oma, een oom die dieren opzet en de tweeling Edith en Edward. Hij valt algauw voor de
charmes van Edith, maar zij verlaat zelden het huis en waarom mag ze niet eens naar school van haar
oma? Door Edith raakt Joren verwikkeld in de donkere geheimen van de Woestenborgs. Waarom
hee" tante Anna haar eigen kamer in het huis terwijl ze allang overleden is? En aan wat voor
griezelige experimenten waagt oom Fred zich in zijn atelier?
En dan is er natuurlijk ook de stuntelige Edward. Zijn oma en oom sporen hem aan om zich wat
stoerder te gedragen, meer ‘mannelijk’. Maar is Edward wel een échte jongen?

Brandmerk

Omdat haar vader na een auto-ongeluk in het ziekenhuis ligt, logeert Lena bij haar tante in Ravensdal. Papa is jaren geleden uit zijn geboortedorp weggegaan en Lena snapt algauw waarom: in het bekrompen Ravensdal, waar van alles verzwegen wordt, aanbidden sommige dorpsbewoners nog altijd de wraakzuchtige Keltische stamgod Teutates. Lena vindt aansluiting bij het vriendenclubje van Tess en Roel. Net als zij staat ze wantrouwig tegenover Ravensdalse jongeren die zich vreemd gedragen. Haar nichtje Sam bijvoorbeeld, die in het plaatselijke psychiatrisch centrum verbleven heeft en zichzelf snijdt. Of boerenzoon Billy, die beweert zijn dode vader thuis in de diepvrieskist te bewaren. En dan is het Halloween. Wat staat Lena te wachten bij het nachtelijke, aan Teutates opgedragen bosspel?

Een beklemmend verhaal over wraak, achterdocht en gekonkel dat de lezer tot het einde in spanning houdt. Voor iedereen vanaf 14 jaar.


De Vloek

Voor de leerlingen van 5B lijkt het een doodgewone vrijdagnamiddag te worden. Stella tekent een nieuwe jurk en denkt aan Arne, de knapste jongen van de klas. Jelle hoopt ondertussen dat Stella hem opmerkt, ook al zit hij in een rolstoel. En Dizzy droomt over zijn volgende balletvoorstelling. Maar dan komt de nieuwe lerares geschiedenis binnen en verandert alles.

    In de deuropening verschijnt een oud vrouwtje, amper anderhalve meter groot. Haar ene oog is melkwit, het andere troebel met de schijn van een blauwe iris. Haar grijze haar, in een knotje gedraaid, is zo dun dat je haar schedel er doorheen ziet schijnen. En die rimpels! Ze kan toch geen lerares zijn?

Mevrouw Goedhart ziet er niet alleen erg raar uit, ook haar manier van lesgeven is bizar. Tijdens haar eerste les vertelt ze over een heks uit de zeventiende eeuw. Haar verhaal is levensecht: het lijkt wel of iedereen uit de klas er toen ook bij was en toekeek hoe de heks stierf op de brandstapel...

Vanaf dan gebeuren er eigenaardige dingen op het Instituut Tranendal. Leerlingen verdwijnen of gaan zich helemaal anders gedragen. Maar ook bij de tieners thuis loopt het goed fout: wat is er toch met hun ouders aan de hand? Waarom gedragen ze zich vreemd en angstig? Zitten de geschiedenislessen van Goedhart er voor iets tussen? En hoe kan het dat ze elke les jonger lijkt te worden?

De vloek is een ijzingwekkende, mysterieuze griezelroman die je vanaf de eerste pagina behekst en niet meer loslaat.

Klik op de boeken om verder te gaan

scheurrand
scheurrand